perjantai 23. lokakuuta 2015

#digiamis

7 viikkoa työssäoppia takana. Olikin mukavaa vaihtelua tulla tällä viikolla pariksi päiväksi koululle osallistumaan digiamis-kilpailuun. Meitä oli kasattu pieni tiimi kisoja varten, ja vielä hauskempaa kuin itse kilpailutyön tekeminen oli tutustua paremmin näihin ihmisiin, joiden kanssa ei aikaisemmin ollut tullut paljoa puhuttua. Tälläiset kilpailut ja yhdessä tekeminen kohottavat kyllä yhteishenkeä huimasti!

Meidän tiimi ♥
Kilpailun tarkoituksena oli siis yksinkertaisesti selitettynä luoda max. 2 minuutin video koulujen kehittämisestä/uusien asioiden kehittämisestä. Osa kilpailijoista esitteli itse keksimiään "keksintöjä".

Arvostelu kriteereinä olivat:
1. Onko löydetty konkreettinen haaste?
2.Miten hyvin ratkaisu on konkretisoitu.
3. Soveltuvuus eri aloille.
4. Tukeeko ehdotus oppimista monipuolisesti?
5. Yhteistoiminnallisuus
6. Monimediaisuus
7. Luovuus
8. Pitchaus

"Digitaalisuus ja amis? Mistä on kyse? Opitaanko amiksessa tulevaisuuden digitaitoja - mitä ne ovat? Siirtyykö amis pilveen ja jos niin millaiseen? Pilvi ei tipahda taivaasta vaan se rakennetaan yhdessä. Digiamista ideoidaan 21.-22.10. Espoossa, Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Salossa. Tapahtumassa rakennetaan tulevaisuutta - digi on osa amista ja sitä rakentavat opiskelijat, työelämä ja koulutuksen järjestäjät yhdessä." -Digiamis facebook-ryhmästä kopioitua.


Me aloitimme kilpailutyömme keskiviikkona oikein rytinällä julkaisemalla teaserin! Teaser oli tarkkaan harkittu juttu, ja tarkoituksena oli saada muut kilpailijat ajattelemaan; "Eihän noista ole mihinkään."

Ei kyllä ole pitkään aikaan ollut koulussa noin hauskaa..!


Varsinainen kilpailutyö saatiinkin sitten torstaina valmiiksi. Videon alussa näkyy alkukantainen amis-meininki. "Vuosi 2005" jolloin asiat olivat vielä vähän rempallaan. Pintakäsittely-alalle vielä tuolloin "jouduttiin" ja opiskelijoiden motivaatio oli nollassa. Videon myöhemmässä osassa palaamme 2015 vuodelle, ja huomaamme kuinka asiat ovat kehittyneet. Nykyään alasta ja opiskelupaikasta ollaan ylpeitä.

Eikä sijoituskaan kisoissa ollut mikään ihan huono... Nimittäin ensimmäinen sija jaettuna salon kanssa! Digiamis oli mielestäni harvinaisen onnistunut, inspiroiva ja jollain tasolla myös opettavainen tapahtuma. Ja parasta oli tietty ilmainen pitsa ja herkut opettajanhuoneessa. :)

Kiitos tiimi, avustajat, ja opettajat! Erityisesti Jari, joka oli itse vähintään yhtä innoissaan kilpailusta, kuin me nuoretkin. Monta mielenkiintoista tarinaa ja vinkkiä rikkaampana on hyvä jatkaa eteenpäin! 

4 kommenttia:

  1. Kiitos itsellenne, mahtava tiimi ja hauskaa oli opettajallakin, vaikka pääsinkin videolle vain "ruikuttavaksi open ääneksi" :-) Ehdottomasti teemme lisää tälläisia tapahtumia, vaikka itse järjestäen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan Jarin sanoin tällaista näkyväisyyttä. Parasta PRää ammatilliselle opetukselle. Kiitos Siiri julkisesta blogista

      Poista
  2. Hyvä blogi Siiri ja onnea menestyksestä koko tiimille kilpailussa.
    -Jussi

    VastaaPoista