maanantai 1. syyskuuta 2014

Työtehtävä

Tässä taas yksi työssäoppi tehtävä. Tarkoituksena oli selittää jokin työtehtävistä tarkasti. Valitsin oven saranat, koska niistä oli paljon kuvia. Tein toisen työn kustannuslaskelmien takia, sillä tästä niitä oli vaikea laskea.


Ensimmäiseksi saranoista poistettiin vanha maali käsin hiomalla ja hiomakonettakin tuli hieman käytettyä koska maali oli aika lujassa. Kaikki maali ei kuitenkaan meinannut lähteä, joten laitoin lasipurkkiin tinneriä pohjalle ja laitoin saranat likoamaan sinne. Kannen laitoin myös kiinni ja kääntelin välillä purkkia jotta kaikki kappaleet pysyivät kosteita. Saranat taisivat olla purkissa noin tunnin. Puolessa välissä avasin purkin ja putsasin kappaleet pensselillä. Sitten laitoin kappaleet takaisin purkkiin eri järjestyksessä kuin aikaisemmin.

Pienen odottelun jälkeen kappaleet olivat valmiina puhdistukseen. Käytin varovasti puukkoa maalin irroittamiseen. Viimeiset maalit sai irti hennosti hiomalla.



Sitten olikin vuorossa maalaus. Ensin kappaleet puhdistettiin paineilmalla. Seuraavaksi ne asetettiin maalaus alustalle. Maalaus suoritettiinkin tällä kertaa pensselillä ja pienellä purkilla miranol -maalia. Noin pieniä osia olikin hieman haastava maalata. Pienellä kikkailulla saatiin kuitenkin ensimmäinen kerros maalia laitettua. Pinta oli suorastaan kamalan näköinen, maali ei peittänyt hyvin varsinkaan siveltimen vuoksi. Metalli näkyi melko pahasti monesta kohtaa. Ei kuitenkaan ollut syytä huolestua, vaan toivoa toisen kerroksen korjaavan asian. Saranat kun olivat niin pienet ettei pohjamaalia käytetty. Kappaleet jäivät odottamaan seuraavaa aamua maalaamoon.




Aamun valjetessa palasin maalaamoon. Uusi maalikerros pelastikin onneksi koko jutun. Saranoista tuli riittävän hyvät. Taustapuoli oli vähän huonompi mutta se tuleekin ovea vasten niin ei haittaa.
Muistathan jokaisessa työvaiheessa suojaimet. Hiomisessa pölymaski, puukon kanssa on muistettava silmäsuojaimet ja mielellään hanskat. Tinnerin kanssa on pidettävä kunnon suojakäsineitä joista tinneri ei mene läpi, samoin silmäsuojaimet on ehdottomasti oltava! Maalaamisessa käytetään hengityssuojainta, hanskoja sekä itselläni on yleensä myös silmäsuojaimet roiskeiden varalta. 
Nämä saranat tulivat asiakkaan ovien mukana joten näiden hinta lisättiin oviin. Hinta yleensä saadaan laskemalla käytetyt työtunnit, materiaalit (pieni määrä tinneriä + miranol -maalia ja suunnilleen yksi hiekkapaperi), lisäksi hintaan tulee verot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti